Majlis Berbuka Puasa Bersama Pengarah JHEAIK

Majlis Iftar SMANH bersama JHEIK

Rabu 15 Mei 2019/10 Ramadhan 1440. Majlis yang dianjurkan oleh JHEIK ini diserikan dengan kehadiran Yg.

Berbahagia Dato' Abdul Rahman Ismail Pengarah Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah Darul Aman.

Turut hadir Tuan Syeikh Zainol Jamal Pendaftar Sekolah-sekolah Agama KEDAH, pegawai-pegawai Bahagian Pelajaran JHEAIK, Tok-Tok Guru Pondok dan Mudir2 sekolah Agama Utara Kedah.

Di antara yang hadir Tuan Guru Syeikh Abdul Rauf Pondok Hj Awang Pida 3 melahirkan rasa bertuah kerana dapat hadir di dalam majlis perhimpunan alim ulama yang seperti ini.Majlis Himpunan Huffaz 2019

Himpunan Huffaz 2019

Tuan Mudir SMANH Terima Anugerah Guru Agama Jasa & kenangan Bakti dari MB Dato' Seri Mukris Tun Mahathir.

Majlis Himpunan Huffaz dan Warga Pondok serta Sekolah Pondok dihadiri oleh 4 ribu orang dari seluruh Kedah.


Majlis Penutup Karnival Sukan peringkat Sekolah 2019

SMANH Melele 2019

Majlis perasmian penutup Karnival Sukan peringkat sekolah 2019 disempurnakan oleh Yg Bhg Tuan pengetua Ustaz Jamil Al-Jarumi. Turut hadir Prof Madya Tuan Hj Abu Hasan Morad ahli lembaga Sekolah.

Johan: Biru
Naib Johan: Kuning
Ketiga: Merah
Keempat: Hijau
Tahniah pada yg berjaya, ukhwah fillah abadan abada


Majlis Bersama Ulama Habib Ibrahim bin Muhammad

smanh 050319

Majlis bersama Al'Allamah Habib Ibrahim bin Muhammad berasal dari Tarim Hadramaut,

pada 4 March Isnin di Masjid Syeikh Tajuddin Al-Jarumi.


Kursus Haji Perdana Praktikal Peringkat Sekolah

24 Mac kursus haji perdana praktikal peringkat Sekolah. Di bawah bimbingan pengetua Ustaz Jamil Al-Jarumi. Penolong kanan Pentadbiran sebagai coordinator Ustaz Fairuzi dan rakan-rakan menyediakan buku risalah Panduan Haji dlm bahasa Arab dan diterjemahkan rumi. Penolong kanan Hal Ehwal Murid Puan Fauziah bersama AJK minuman. Ustaz Raja Al-Hafiz membaca khutbah Arafah, Sheikh Wahab Al-Masri membaca doa Masyh'aril Haram.

Kursus disertai oleh guru-guru, staf dan pelajar. Pelajar tingkatan 5 merupakan sasaran utama kerana Bab Haji merupakan sukatan KBD Subjek Syariah peringkat SPM. Kursus praktikal ini juga disertai oleh pelajar MASTA.

Terima kasih dan penghargaan kepada Tabung Haji Jitra yang sudi membuka kaunter di sekolah dan memberi pinjam peralatan kursus. Juga penghargaan kepada semua guru-guru dan pelajar yang bertungkus lumus membantu menjayakan program ini. Murid-murid menjayakannya dengan penuh semangat dan perhatian.


Page 1 of 5